In mijn loopbaan heb ik mij steeds meer ontwikkeld als persoonlijk begeleider bij ontwikkeling van mensen zowel in een persoonlijke- als professionele omgeving.
De afgelopen jaren ligt mijn focus steeds meer bij ondersteuning en begeleiding van mensen op gebied van duurzame inzetbaarheid en met name de dialoog die daarvoor nodig is.

Vanuit sales- en marketingfuncties in diverse organisaties is ‘professionele communicatie’ een rode draad in mijn loopbaan geweest. Vervolgens heb ik gewerkt als docent en later als trainer/adviseur. Het overlijden van mijn echtgenoot heeft mij zowel persoonlijk als professioneel richting gegeven.

Naast mijn werk heb ik een 3-jarige opleiding ‘Professionele Communicatie’ en de vervolgopleiding ‘Systemisch werken’ gevolgd bij Phoenixopleidingen, waarin zowel Transactionele analyse, NLP en Systemisch werk zijn geïntegreerd. Deze drie stromingen benaderen elk op hun eigen wijze de persoonlijkheid van mensen.

ifocus waarden

De werkwijze van ifocus verloopt aan de hand van 4 stappen:

  • Attentie, de aandacht voor ieder individu (medewerker én leidinggevende)
  • Begeleiding, vanuit samenwerking en persoonlijke coaching
  • Contact, in contact met jezelf en effectieve communicatie met mensen om je heen
  • Duurzaam, duurzame groei, win-win voor medewerker en organisatie

Belangrijke kernwaarden welke ifocus waarborgt gedurende het traject:

  • De balans behouden tussen geven en nemen
  • Ieder vanuit eigen regie/autonomie
  • Met inzet van de kracht van kwetsbaarheid
  • Handelen met en vanuit wederzijds respect
Fyke gaat professioneel te werk en laat haar kwaliteiten als coach zien. Tijdens de workshop heb ik haar ervaren als een sympathieke, open persoonlijkheid waar je zeker iets van op kunt steken.
Caroline Coot, TU Eindhoven
Fyke heeft overzicht, is analytisch – vooral op vlak van persoonlijke ontwikkeling – en is trouw in wat ze afspreekt en doet. In het één op één coaching is Fyke geduldig, persoonlijk en stelt ze de juiste vragen. Dat vind ik haar kracht.
Gerwin Jonker, Cenergy Group B.V.
Fyke heeft mij heel professioneel en integer door het rouwproces van verlies van dierbare en baan begeleidt. Het heeft deuren geopend en voor mij zeer verrassende inzichten gegeven.
J.R. - Amsterdam
Fyke is competent en vakkundig. Ze bereidt zich voor met een constructief en gedegen plan en gaat uiterst zorgvuldig te werk.
Karin Rademaker, Golden Tulip Central