Gezond ondernemen

Heb je last van een verstoorde “work – live balance”?

Het is voor een organisatie essentieel om te werken aan de vitaliteit van medewerkers. Enerzijds door de werkgerelateerde stress te verminderen. Anderzijds door aandacht te geven aan een goede nachtrust.

Wist je dat een goede nachtrust de basis is om vitaal te kunnen leven en werken?

Slaapproblemen verminderen aantoonbaar de productiviteit, de motivatie, het geheugen, de inter-persoonlijke vaardigheden en veroorzaken een hoog ziekteverzuim. Vaak wordt pas ingegrepen als er al sprake is van ziekteverzuim of bij disfunctioneren. Maar voorkomen is beter, en veelal goedkoper, dan genezen.

Wil je de vitaliteit en weerbaarheid van jezelf of je medewerkers vergroten?

Met inzetten van verschillende tools richten wij ons op een goede balans tussen inspanning en rust. Ontdek je wat je energie kost en wat energie oplevert, wat je ‘s nachts wakker houdt en leer je om volgens een beproefde methode je slaap te verbeteren en stress te verminderen.

Met de vitaliteitsscan krijg je inzicht of slechte nachtrust de vitaliteit van je medewerkers raakt.

Door tijdig te signaleren of slaapproblematiek binnen je organisatie de vitaliteit van je medewerkers negatief beïnvloed kun je ziekteverzuim en de daarmee gepaard gaande kosten, verlagen of zelfs voorkomen.

Om een indicatie te krijgen waaruit de slaapproblematiek bestaat wordt een vitaliteitsplan opgesteld om zowel preventief als curatief het vitaliteitsniveau te waarborgen en te verbeteren.

WORKSHOP SLAAP & VITALITEIT

In de workshop gaan de medewerkers ontdekken welke factoren invloed hebben op hun slaap. Tips en oefeningen uit de workshop kunnen zij direct toepassen om hun slaap en daarmee hun vitaliteit te verbeteren, zodat zij uitgerust en energieker aan het werk kunnen gaan en blijven!

WORKSHOP SLAAP & PLOEGENDIENSTEN

Een aangepaste workshop waarin aandacht wordt besteedt aan de effecten van het werken in ploegen-/wisseldiensten. Om verstoring van de slaap door een wisselend werkschema te voorkomen worden in deze workshop gerichte adviezen gegeven. (Individueel & voor groepen v.a. 4 deelnemers)

Als leidinggevende weet je hoe belangrijk het is om iedere dag weer vitaal en met energie je organisatie en medewerkers aan te sturen.

Uit onderzoek is gebleken dat er een direct verband staat tussen slaaptekort en verminderd functioneren, met alle consequenties van dien.

Na afname van een scan wordt een maatwerktraject ingezet afgestemd op de gebieden die aandacht verdienen, zodat je instrumenten in handen krijgt om iedere dag optimaal te kunnen functioneren en ondernemen!